Video’s in de aftersales… hebben wij daar tijd voor?
Stel je gebruikt oud gereedschap. Omdat je net voor jezelf bent begonnen, of om geld te besparen, dan merk je al snel dat je eigenlijk te duur bent. Niet zozeer vanwege je uurtarief maar omdat je langer bezig bent dan je concurrenten. En dat heeft met je aanpak te maken en het gereedschap dat je inzet. Zodra je jouw werkwijze aanpast en investeert in het juiste gereedschap merk je ineens dat alles een stuk sneller loopt en dat je jouw klussen een dagje eerder klaar hebt. Je bent nu in staat om sneller en efficiënter te werken. Daar scoor je punten mee.

De smartphone is jouw gereedschap

In de aftersales ben je een groot deel van de dag bezig met informatie. Verzamelen voor de klant bij de monteurs, telefonisch of per e-mail doorgeven aan de klant en hopen dat hij instemt met de reparatie. Stel je nu eens voor dat de monteur zelf met de smartphone even onder de auto stapt, die roestende kokerbalk laat zien en uitlegt waarom het gerepareerd moet worden. Geen speld tussen te krijgen toch? Voor de monteur een paar tellen werk en voor de aftersales medewerker een uur of meer tijdwinst. Super toch? Dat geeft meer tijd om zich te richten op die zaken die er echt toe doen.

” De klant anno nu wil aandacht krijgen. Niet één of ander standaard verhaal, nee, persoonlijke aandacht. ”

Jouw klant heeft aandacht nodig

Zoals IKEA al een tijdje zegt: ‘aandacht maakt alles mooier.’

Hij wil inderdaad de onderkant van zijn eigen auto zien en zelf concluderen dat er iets mis is. Ook hier geldt: door zo’n simpel videootje te sturen heb je die aandacht gegeven en het scheelt een kwartier à twintig minuten met de klant in de werkplaats onder zijn auto staan. Dát kost pas tijd. Die aandacht heeft nog een voordeel. Het versterkt de band die de klant met jouw bedrijf heeft. Het maakt je klant loyaler aan je, simpelweg omdat hij je steeds meer vertrouwt. Jouw relatie met de klant is ineens een stukje mooier geworden. Je klant is blijer en zal daardoor makkelijker en meer uitgeven.

Bedrijfsprocessen

Er kan eigenlijk maar één conclusie de juiste zijn: in het moderne zaken doen horen digitale hulpmiddelen erbij. Bouw het sturen van een persoonlijke videoboodschap in de bedrijfsprocessen in. Maak gebruik van de speciale coaching sessies en je zult zien dat het niet ‘iets extra’ is dat ‘weer extra tijd kost.’ Sterker nog, het zal je veel tijdwinst opleveren.

Wrijving geeft glans

Zie die persoonlijke videoboodschap als de wrijving die jouw relatie met de klant dat beetje extra glans geeft. De extra, persoonlijke aandacht is iets waar jouw klant op zit te wachten. Die glans levert je loyale en tevreden klanten op. En loyale klanten zijn goed voor de omzet en nog beter, je marge verbetert hierdoor ook.

Maak jij er tijd voor?

Wij geloven sterk in de toegevoegde waarde van persoonlijke videoboodschappen. Ze werken echter alleen optimaal als je er zelf echt in gelooft en ze onderdeel maakt van je bedrijfsprocessen. Wanneer je het ziet als een extra belasting waar je ‘tijd voor moet maken’ dan ga je nooit het optimale rendement ermee halen. Jouw concurrenten gaan je dan wel links en rechts inhalen.

Laat het niet gebeuren

Het is nu tijd om zelf de stoute schoenen aan te trekken en van start te gaan. Overtuig jezelf wat persoonlijke videoboodschappen toe kunnen voegen in jouw bedrijfsprocessen. Bel ons (https://www.ventavid.nl/contact/) als je eerst wilt overleggen, of boek hier een demo! http://bit.ly/2gayvAd

Click here to subscribe