Wanneer gebruik je video in de aftersales?
Tegenwoordig draait alles om de klantreis en –beleving. De verwachtingen zijn hoog. Door de inzet van videoboodschappen in het aftersales traject maak je een duidelijk statement: wij zijn een modern bedrijf zonder geheimen. Het is van absolute meerwaarde in de klantreis en je zult merken dat de klanttevredenheid en loyaliteit zal stijgen.

Wanneer gebruik je video in de aftersales?

Eigenlijk zijn er geen beperkingen. Of je nu een APK keuring uitvoert, een onderhoudsbeurt of garantiewerk, bij elk werk is er een mogelijkheid om vanaf de werkvloer een toelichting te geven. Volledig transparant werken en uiteraard iets erbij te verkopen.

In het geval van extra werkzaamheden die voorkomen vanuit een APK, onderhoudsbeurt of een tussentijdse inspectie is het gebruik van video een absolute meerwaarde. Door het gebrek of te vervangen onderdeel in beeld te brengen met de toelichting van de technicus geef je de klant het vertrouwen dat hetgeen je hem wilt verkopen ook echt dient te gebeuren.

Video hoeft trouwens niet alleen voor slecht nieuws berichten. Het vertrouwen van de klant en zijn loyaliteit krijgt ook een boost wanneer je een videobericht stuurt over wat je hebt gedaan en dat alles naar wens en naar verwachting is verlopen. Dan kun je meteen advies geven over toekomstig onderhoud of reparaties die eraan zitten te komen. Door de juiste verwachtingen te scheppen komen kosten niet als een verrassing en zijn ze eenvoudiger verkoopbaar.

Door het inzetten van video bij kostbare reparaties heeft de klant vooraf al inzicht gekregen in het probleem.

” Hierdoor is de emotionele stap om akkoord te geven al genomen. Wanneer je als service adviseur belt zal de klant sneller over gaan tot de beslissing. ”

Hiermee win je tijd en kan de monteur sneller door met z’n klus. Dit heeft een gunstig effect op z’n gefactureerde uren.

Meer verkopen met video

Er is ook een voordeel op de werkvloer. Door het intern delen van de video hoeft de service adviseur niet meer zelf de werkplaats in om te zien wat zijn technische collega bedoelt. Het magazijn heeft een duidelijk beeld van de onderdelen die voor de reparatie beschikbaar moeten zijn. Het vergroot de efficiëntie van de monteur.

De klant kan zien dat er echt aan zijn auto is gewerkt. Sterker nog, de monteur kan laten zien wat er aan de auto mankeert en hoe de auto hierop reageert. Met herkenning van de klant die daardoor meer vertrouwen krijgt. Dit opent meteen de deur voor een sterke upsell: een update van het navigatie systeem, ‘kijk, deze banden hebben geen grip op sneeuw’ en meteen een vervanging verkopen, de mogelijkheden zijn eindeloos.

De optelsom is een verhoging van de omzet tegen een betere marge en grotere efficiëntie.

Ga aan de slag met video en laat het voor je werken. De reacties en acties van de klant zullen je verbazen.

Click here to subscribe