Auto’s verkopen met video, 5 tips…

1) Breng je enthousiasme over
Enthousiasme doet verkopen! Maak de klant net zo enthousiast als jij dat bent en breng je passie voor je merk over in een video. Investeer jij tijd en energie in het maken van een informatieve video? Dan zul je positieve klantreacties oogsten en sneller het vertrouwen van de klant winnen. Resultaat is een klant die jou de order gunt.

Bijvoorbeeld Hilbert Gijssen van Volkswagen Pouw in Meppel, zijn eerste video was gelijk een succes! Reactie van de klant was dat de video de uiteindelijke doorslag heeft gegeven bij de aanschaf van zijn auto, of Hendrik Liewes die meer auto’s verkoopt met video. Hendrik “Klanten herkennen mij van de videoboodschap, en dan is het ijs al gebroken” Lees hier het gehele interview.

Ben jij een ambassadeur van je merk? Video is het middel om jouw showroom bij de klant thuis te brengen

2) Maak de video persoonlijk

Spreek een video altijd in. Benoem de klantnaam, kom terug op vragen van de klant en sluit de video af door de naam van de klant weer te noemen en hem te bedanken voor het kijken. Ken je de koopmotieven van de klant? Verwerk deze in je presentatie. Vertel in voordelen en laat de klant weten waarom hij of zij deze auto (bij jou/jullie) moet kopen. Een mooi voorbeeld van de video persoonlijk maken is Jacob Schram van Bourguignon, die sommige video’s in het Fries inspreekt, omdat zijn klant “een echte Fries is”. Ook mooi om te zien zijn de feestelijke aflevervideo’s van Jurgen de Vleesschauwer en zijn collega’s van Van Mossel in Tilburg. Een dag voor aflevering ontvangt de klant een videoboodschap van zijn nieuwe auto, voorzien van een kentekenplaat op de auto met naam van de klant!

3) Hanteer altijd een vaste volgorde

Presenteer de auto altijd volgens dezelfde werkwijze. Start aan de voorzijde, loop links om de auto heen en sluit af bij het interieur. Zo krijgt de klant een volledig beeld van de auto en het zorgt ervoor dat je niets vergeet.

4) Sluit altijd af met een call-to-action

Zorg voor een goede call-to-action! Je wilt de klant tot actie aanzetten. Dat kan zijn: reageren op een offerte of het maken van een (proefrit)afspraak. Een goede call-to-action zou kunnen zijn: “mijnheer de Vries, bedankt voor het kijken van de video. Ik reserveer zaterdag om 11.00 uur of om 13.00 uur tijd voor u, kunt u mij laten weten wanneer het u schikt?”

5) Zorg voor een goede voorbereiding

Bedenk wat je wilt gaan vertellen. Wat zijn de unieke kenmerken van deze auto en wat is belangrijk voor deze klant? Neem de tijd en praat rustig. Heb je de sleutels nodig, kofferbak ontgrendeld? Zet de motor en autoradio uit. Bij sommige auto’s staat het leuk om de LED verlichting aan te zetten, kortom maak er net zo’n feest van als Chester Bernards. Hij maakt er een gewoonte van om bijvoorbeeld al zijn proefrit afspraken te bevestigen met een persoonlijke videoboodschap. Wat hij verstuurd is voorbereid. Dat zie je terug in zijn video’s en in de klantreacties in zijn mailbox. Nog voor hij de klant gezien heeft krijgt hij een reactie: “Briljant, dit heb ik nog nooit meegemaakt, tot morgen”

En daarmee komen we automatisch weer terug bij de eerste tip: met enthousiasme gaat het bijna vanzelf en heb je meer dan de helft gewonnen. De beste tip is daarom om het gewoon te doen: #aandeslagmetvideo. Toen je vroeger moest leren fietsen leek het moeilijk, nu je het eenmaal kunt is het makkelijk en zo is het met het maken van persoonlijke videoboodschappen ook.

 

Click here to subscribe