Hoe lang is een persoonlijke videoboodschap ?
Zodra je je eerste video opnames hebt gemaakt ga je als vanzelf nadenken wat nou de meest effectieve lengte is van een persoonlijke videoboodschap. Vergeet alle dingen die je weet of leest over hoe lang mensen online aandacht hebben. Die 3 tot 5 seconden gaan hier niet op. Het gaat vooral om het doel van jouw bericht.

Waarom stuur je de boodschap

Vraag jezelf af: wat voor videoboodschap stuur je en hoe lang kun je deze interessant houden voor de klant. Bijvoorbeeld: je wilt een klant overtuigen om tot een aankoop over te gaan. In dat geval mag de video best wat langer duren. Je moet immers veel informatie overbrengen. Is het echter enkel een ‘sneak preview’ voor aflevering dan mag het allemaal weer wat korter. Tenslotte een videoboodschap vanuit de aftersales om een bepaalde, noodzakelijke reparatie uit te leggen. Die mag weer wat meer tijd kosten. De klant wil namelijk een goed geïnformeerde beslissing nemen.

Customer Journey

De klantreis is veel in het nieuws tegenwoordig. En terecht. Je wilt altijd zoveel mogelijk vanuit de wensen van de klant werken en dus wil je scherp hebben hoeveel en welke stappen de klant neemt in een bestelproces. Jouw videoboodschap(pen) maken hier onderdeel van uit. Bekijk de plek in het proces en bedenk hoe lang een filmpje op die plek interessant gaat zijn. Plaats jezelf op de plaats van de klant en wees eerlijk tegen jezelf; zou jij dit bericht helemaal tot het einde kijken?

Kort is hot 
Experts op het gebied van videomarketing zeggen dat je alles zo kort mogelijk moet houden. Dat is waar natuurlijk, maar een persoonlijke videoboodschap is geen standaard YouTube gevalletje. Dit is persoonlijk en specifiek voor de klant. Daarom mag het langer zijn dan de gemiddelde 2,5 minuten. Het is namelijk geen los contact. Meestal zul je de persoonlijke boodschap inzetten op het moment dat er al interesse is getoond of informatie aangevraagd is door de klant. Je krijgt dan automatisch meer tijd. Gebruik deze wel nuttig. Blijf interessant en werk op de nieuwsgierigheid van de klant. Alleen dan wordt jouw boodschap tot het einde bekeken.

 

” Dit is persoonlijk en specifiek voor de klant. Daarom mag het langer zijn dan de gemiddelde 2,5 minuten.”

Hulp nodig? 

Alle begin is moeilijk. Daarom biedt VentaVid de persoonlijke videocoaching aan. Zo krijg je direct feedback op alle facetten van jouw videoboodschap.

Click here to subscribe