Live video… of een persoonlijke video?

Technologie is niet meer weg te denken uit het verkoopproces. Ook in de autoverkoop. Laat voor jouw bedrijf 2017 het jaar zijn dat je dankzij die technologie meer auto’s gaat verkopen. Jouw concurrenten denken gelukkig nog steeds dat alleen de prijs bepalend is voor succes. Video is zo’n technologie. Het is ook een generatie dingetje.

Kinderen vinden het normaal om via Facetime inclusief live beeld te bellen. Alleen noemen ze het geen bellen meer. Hoe staat het met jouw klanten? De infrastructuur ligt er en de autokoper anno 2017 is al lang techno-savvy en beoordeelt jouw bedrijf ook op de inzet van dit soort technologieën.

Live video

Laatst las ik een blogbericht van Paul de Vries over het inzetten van live video in de autoverkoop. Een fantastisch stukje gereedschap om een bepaalde auto mooi uit te lichten of om een klant die contact opneemt direct bepaalde details van een auto naar keuze te laten zien. Toch zijn er ook wat nadelen aan. Welk programma ga je gebruiken? Periscope bijvoorbeeld is een zeer nuttige tool voor live video, je kunt het alleen niet één op één gebruiken, het is altijd een openbare stream. Met Facetime kan dat weer wel, maar dat werkt niet op alle devices.

Video of showroombezoek

 

Eigenlijk kun je live video het beste zien als een bezoek aan de showroom. Onvoorspelbaar, het initiatief ligt bij de klant die desnoods anoniem blijft. Die klant zit dus nog niet zo ver in de sales funnel. Het is niet iets wat goed bruikbaar is voor lead opvolging.

 

Laat staan iets persoonlijk maken voor de klant. Reactief gaat prima, zoals de Fiat Live Store in Brazilië video inzet. Een concept dat overigens nog geen brede acceptatie vond bij de rest van de Fiat organisatie. Mogelijk omdat het meer bedoeld is als vervanging van het showroombezoek.

 

Auto’s zijn emotie

Wij geloven dat het showroombezoek nog steeds een belangrijke stap in het verkoopproces is. De klant moet de auto voelen en ruiken. Misschien ook een stukje rijden. De vraag is hoe je de klant anno nu motiveert om juist naar jouw showroom te komen. Door de showroom helemaal virtueel te maken? Zo ver zijn we nog niet. De jongste generaties zullen best die kant op willen maar de huidige autokopers willen toch even in de auto zitten.

” Een klant komt alleen nog maar naar jouw showroom als hij zich begrepen voelt. Wanneer hij jou vertrouwt en als je al een stuk op weg bent om die belangrijke gunfactor te verwerven bij de klant ”

Persoonlijke videoboodschappen

Een klant komt alleen nog maar naar jouw showroom als hij zich begrepen voelt. Wanneer hij jou vertrouwt en als je al een stuk op weg bent om die belangrijke gunfactor te verwerven bij de klant. Dit bereik je door de klant persoonlijk toe te spreken in een videoboodschap die specifiek ingaat op de wensen en dromen van jouw klant.

Een prettige bijkomstigheid voor de klant is dat hij die boodschap kan bekijken wanneer het uitkomt en zo vaak hij maar wilt. Op het device naar keuze. Een op een. Daarin schuilt de kracht van de persoonlijke videoboodschap. Zo kun je die klant net dat laatste zetje geven om toch op de koffie te komen bij je, een proefrit te boeken of het contract te komen tekenen.

 

Dus: live video of persoonlijke video

Wat ons aangaat is er geen keuze of je het één of het ander moet doen. Live video en de persoonlijke videoboodschap zijn beide nuttige instrumenten in jouw arsenaal aan marketing- en verkooptools. Elk met een eigen toepassingsgebied. Live video als verlengstuk van je algemene website en showroom, de persoonlijke videoboodschap als krachtig instrument om de klant meer aan je te binden. Moet je kiezen voor het één of het ander dan denken wij dat de persoonlijke videoboodschap op dit moment meer te bieden heeft dan live video.

 

Maak zelf de keuze

Starten met persoonlijke videoboodschappen kan iedereen en kost ongeveer vijf minuten. Download de VentaVid app, registreer je als dat nog niet gedaan is en je kunt aan de slag. Geen ingewikkelde routers en videoapparatuur, gewoon met de eigen smartphone. Ook eens proberen?

 

 

Click here to subscribe