Porsche Centrum Leusden

Over het gebruik van Video in de Aftersales

Mijn naam is Ruud van Ginkel, ik ben automonteur bij Porsche Centrum Leusden. Wij werken met VentaVid. Als een klant hier binnenkomt, met een beurt of met een APK, dan proberen wij door middel van een video uit te leggen wat er aan de auto mankeert. Door het voor de klant zichtbaar te maken is het makkelijker om het voor die klant duidelijk over te brengen.

Wij merken dat we daardoor makkelijker dingen kunnen verkopen aan de klanten. Er is laatst een klant zelfs bij mij komen kijken die vertelde mij dat hij het heel positief vond. Dat is weleens een keer eerder gebeurd nu ik erover nadenk. Klanten vinden het gewoon mooi! Die vinden het leuk om te zien hoe wij met hun auto omgaan en wat we aan hun auto constateren. En ja door het zo met de video te kunnen laten zien begrijpen ze meteen wat er bedoeld wordt en ja dat is voor de klant heel prettig.

Toen ik voor het eerst hoorde dat ik met video moest gaan werken dacht ik nou… ik geloofde er eigenlijk niet zo in… ik had er misschien ook niet zo heel veel zin in om dat te doen. Het is toch een extra handeling wat je nog niet onder de knie hebt. Maar tegenwoordig gaat het steeds beter. Na meerdere malen gebruikt te hebben gemaakt van VentaVid kwam ik er wel achter dat het een vrij goed systeem is en dat een filmpje maken steeds makkelijker wordt.

Ik merk gewoon dat de receptie veel makkelijker dingen verkoopt en daardoor kan ik bij extra werkzaamheden mijn productiviteit halen, dus ja dat is voor mij het voordeel ervan. Dus ik zou het zeker in dat opzicht andere monteurs aanraden om er ook mee te gaan werken.

Gratis

Download gratis tips + voorbeeld video